20150319

86. UN CAMPIÓ SOBRE RODES

Ens el recomana:
Francesc Sisteró
1ESO


És una família de Barcelona que van a viure a Salou perquè l’empresa on treballa la seva mare l’havia enviat a treballar allí. Tenen dues bessones i un nen, per a ells és una vida nova, amb nous amics i un lloc desconegut. El Ricky, el fill, el primer amic que fa és el fill del cap de la seva mare, es diu Jan i li explica una mica com són els seus companys. Els nous companys del Ricard són apassionats a les minimotos, cosa que a en Jan no li agrada. El primer dia que va a l’escola no coneix a ningú i va amb en Jan, els altres només parlen de les minimotos.

L’endemà comença a fer amics i li pregunten si li agrada el món del motor, ell veu que per unir-se i ser una amic més, ha de començar a interessar-se per l’esport del motociclisme. Quan arriba a casa, ho pregunta als pares. El seu pare va ser campió del món però va caure en una carrera, no es va fer res greu però aquell dia va deixar de córrer, el perquè no el sap ningú i ara no deixa que el seu fill corri. La mare creu el mateix que el fill i d’amagat, aquella mateixa tarda, van al circuit de Salou i li demanen ajuda a l’exmecànic del pare.

Al cap d’unes setmanes correrà la seva primera carrera i a partir d’aquí començarà un torneig contra alguns companys de la classe.

Jo recomano aquest llibre a la gent que els hi agrada les motos i el món de l’esport. És un llibre imprevisible perquè mai saps el que passarà, també interessant i divertit. En contra puc dir poques coses perquè aquest, m’ha agradat molt.

És un llibre que el que li passa al protagonista ens ha pogut passar o ho podem passar, llavors pots aprendre a actuar davant d’aquesta situació.