20130115

30. LA CASA DE LES ACÀCIES

ENS EL RECOMANA:  

Mariama-Lola Bah
3r ESO C

Fa un any que en Marcel i la seva mare viuen a Orzac, a la caseta dels afores del poble que els va deixar la tieta Rose quan va morir. A en Marcel li agrada molt aquell poble situat al peu duna muntanya que en realitat és un volcà apagat, però hi ha una cosa que li costa molt: fer amics nous. I ara que han començat les vacances es troba sol i no sap amb qui sortir. Li agradaria poder anar amb en René i la seva colla, però no li han dit res. La mare ja li pot anar dient que no ha desperar sempre que siguin els altres els qui el vagin a buscar. Ella no ho entén: no és pas tan senzill. 

I si hi va i li diuen que no el volen? O si li diuen que sí, però no li fan ni cas? Llavors encara serà pitjor. Per sort, hi ha dues coses que lajuden a passar lestona: la biblioteca de la tieta Rose, que està plena de llibres fins dalt, i la Casa de les Acàcies, una casa antiga que hi ha a prop de la seva, amb una gran avinguda orejada dacàcies i un jardí immens, que el té fascinat. Perquè ell, quan sigui gran, vol ser jardiner. La casa sempre està tancada, fa anys que no hi viu ningú, i el jardí està abandonat. En Marcel ho sap molt bé, perquè ha trobat un lloc per on ficar-shi. És el seu gran secret. 

Un dia, però, mentre està enfilat en un arbre prop de lentrada, té un gran ensurt: la reixa sobre i apareix un cotxe... A partir daquell moment, les coses es complicaran: la Casa de les Acàcies estarà en perill i la vida duna persona també. En Marcel es trobarà embolicat en tot plegat. Per sort, podrà compartir el seu secret amb algú.
 
Recomano aquest llibre perquè qualsevol podria marxar d’un lloc, fer amics nous i adaptar-se al nou “estil” d’aquest lloc.