20150114

72. LOLA PERIODISTA


Ens el recomana:
Sara Vall Martí
1r ESO D

La Lola Veloso és una nena de deu anys que li apassiona el periodisme. La seva mare és alemanya i el seu pare brasiler, viu a Hammburg. Quasi cada nit somia que entrevista a una fada. Ella signa les entrevistes com: Lo.Ve. La seva millor amiga és la Flo Sommer. El pare de la Lola i la mare de la Flo treballen al restaurant de la família de la Lola, La Perla del Sur. Allà coneixerà a clients ben estranys. També veurà la notícia del atracador de la pistola d’aigua, un lladre que es caracteritza per robar a un comerç amb una pistola i quan ja s’ha embutxacat els diners i material de la botiga apunta la pistola al comerciant, dispara i la pistola llança un rajolí d’aigua.

A l’estiu ella i la Flo tenen una idea: volen fer un diari. De model agafen el diari del seu pare.  El dia que comença 4t, el curs més alt de l’escola, la mestra els hi pregunta què han fet durant les vacances d’estiu i ella diu que amb la Flo han creat un diari anomenat: Flolo-Notis.

A partir d’aquest diari es van desenvolupant idees. Per exemple: han de triar una assignatura opcional obligatòria i hi afegeixen periodisme. Elles, evidentment, s’apunten en aquesta assignatura.

Com que són els més grans de l’escola han d’apadrinar a un fillol de 1r. La Lola apadrina la Lina Müller, una nena molt simpàtica de 1r B. La Flo apadrina un nen que es diu Moritz Schlüter amb cara d’angelet però caràcter de dimoni...

A l’assignatura opcional obligatòria de periodisme crearan el diari de l’escola. La portada serà per la notícia més emocionant. I la Lola i la Flo faran tot el possible per obtenir la portada del diari de l’escola i potser una mica més...

Jo recomano molt aquest llibre perquè en algunes parts d’aquest hi representen valors com la generositat, l’amor, la responsabilitat, la vanitat... També hi ha alguns contres: algunes faltes d’ortografia i hi apareixen fets imaginaris El més interessant és quant busquen algun tema pel diari i no ho troben, la Flo, no perd mai l’esperança. Li poso un 9,5.