20120119

17. JOEL

Ens el recomana: 
Joel Boronat Capdevila - 1ESO

El Joel és un adolescent de dotze anys que malauradament veu com en un mateix dia moren la seva mare i el seu gos, i ell no sent cap pena, i no sap per què. Sembla que és insensible, però en realitat en el transcurs de la novel·la veiem que no ho és. Des d’aquell nefast moment la seva vida va canviar per complet: el metge li va detectar endema pulmonar, va haver d’estar-se tota l’adolescència en un llit. Això el va marcar moltíssim, però ara no se'n penedeix ja que va aprendre a estimar el seu pare, va conèixer la Lurdes (una noia que li va fer estimar el dibuix i els llibres), i per sobre de tot... va conèixer la Marta. Tot i que és un noi tímid i introvertit en el llibre ens mostra els seus sentiments més íntims.

Isabel Clara Simó (Alcoi, 1943) és doctora en Filologia Romànica. Ha treballat en l’ensenyament i el periodisme. Premi Víctor Català 1978 per És quan miro que hi veig clar; Premi de la Crítica del País Valencià 1986 per Ídols; Premi Crítica Serra d’Or 1993 per Històries perverses; Premi Sant Jordi 1993 per La salvatge i Premi València de literatura 1995 per La innocent.

Altres obres remarcables són: El professor de música, El gust amarg de la cervesa i el recull de contes Dones. En el camp de la narrativa juvenil ha publicat La veïna, Raquel, i De nom, Emili, que es poden trobar a Columna Jove.