20150910

103. LES PROVES. EL CORREDOR DEL LABERINT-2


http://image.casadellibro.com/a/l/t0/85/9788416297085.jpg

Ens el recomana:
Martí Torres - 2ESO


Aquest llibre és el segon de la trilogia “El corredor del laberint”. La història de la saga es viu en una època postapocalíptica, on el sol va tenir una erupció solar i va emetre flamarades que van afectar greument el planeta Terra. El món es va veure afectat per un col·lapse social, països sencers van desaparèixer i moltes persones van morir de fam. Simultàniament, una arma biològica sense cura aparent va escapar d'un laboratori i va infectar a gran part de la població. No obstant això, amb els anys va néixer una nova generació d'individus immunes a la malaltia, malaltia que va ser sobrenomenada com «Erupció». Tots els governs restants del món van unir les seves forces i van crear una associació anomenada CRUEL (Catàstrofe i Ruïna Universal: Experiment Letal), l'objectiu principal de la qual era salvar el planeta de l'extinció humana. Aquesta associació va recollir immunes de tot el món per realitzar una sèrie de proves com a ajuda per determinar què els feia immunes; i amb això, poder trobar la manera de curar la malaltia. L’Erupció com a tal, ataca una àrea específica del cervell i, amb el pas del temps, converteix l’infectat en un dement; el procés s'agilitza si l'individu passa constantment per situacions d'estrès, ira, ansietat o terror.

En el primer llibre de la trilogia, CRUEL construeix dos laberints i, al centre de cada un d’ells, hi ha una àrea on mensualment s'envien a dos individus (un per a cada laberint). Es creen dos grups; el Grup A, que està conformat únicament per nois i una sola noia, i el Grup B, que està conformat únicament per noies i un sol noi. Si bé CRUEL envia subministraments bàsics, activitats com cuina, construcció i direcció queden a càrrec dels mateixos individus. Al cap d'aproximadament 4 anys, els individus aconsegueixen finalment escapar del laberint.

En aquest segon llibre de la trilogia, CRUEL els escorta fins a una de les seves seus on posteriorment se'ls informa que hauran de passar una segona prova: travessar un desert amb altes temperatures (la part més castigada del món, devastada per les erupcions solars i socarrimada per un clima nou i brutal, un desert de terra erma on regna el caos). Se’n sortiran de travessar el desert, en un entorn ple de perills i de traïcions?


Aquest llibre és molt intrigant, emocionant... Quan comences a llegir-lo, no pots parar de llegir; t’enganxa de tal manera que et creus que formes part d’algun dels personatges del llibre.

Quan els personatges superen un entrebanc, en sorgeix un altre que et torna a posar dins el llibre. La intriga apareix a la primera pàgina i ja no desapareix.

Recomano llegir, abans, el primer llibre de la trilogia, perquè sinó és fàcil perdre’s. I si la trilogia t’agrada, sempre pots llegir les novel·les The Kill Order (L’esclat) i The Fever Code, les quals narren els fets que van portar a en Thomas cap al laberint. Però que no cal haver-se’ls llegit prèviament per seguir el fil de la trilogia.