20150527

96. DIARI DEL GREG

Ens el recomana:
Gorka Zamorano
1ESO



Aquest llibre tracta d’un nen anomenat Greg, que viu amb la seva família. En Greg té dos germans, en Rodrick i el Manny. El germà petit, el Manny, sempre fa la vida impossible al Greg, fent que la seva mare el castigui sense diners. L’afició d’en Greg és jugar a la videoconsola, en un joc virtual. Va a un institut on la gent és molt estranya. El seu millor amic és el Rowley, un nen que no para de fer ruqueries. Aquests dos nens sempre fan malifetes pel poble, i ho acaben pagant amb un càstig dur. Un dia van voler organitzar un concurs de tirs d’escopeta, però quan van penjar els cartells, va ploure i la pintura quedava molt malament, i quan ho van intentar treure, estava tot de color verd. Van començar a rascar els cartells, però era inútil. Van sentir una veu, i van fugir corrents cap a casa. El dia següent, van anar a l’institut, i es van trobar la policia per investigar qui havia deixat aquelles taques de color verd a la paret. El cap d’estudis va cridar la gent que sempre feia més enrenou. En Greg es va sentir segur, però el Rowley, tenia tanta por, que va delatar-se a ell mateix i al Greg.

Els hi va caure un càstig molt dur i van netejar les parets de l’institut durant dues hores. Un dia hi va haver una forta tempesta de neu. Ningú podia sortir de casa, perquè  la neu feia tres pams d’alçada. El col·legi es va suspendre, però això no era una bona notícia per al Greg, ja que el que menys li agradava era quedar-se en família. El dia següent, hi va haver una inundació al pis de baix de la casa del Greg. Al soterrani hi havia l’habitació del Greg, això volia dir que havia de dormir amb el seu germà gran! El seu germà gran li feia la vida impossible, fins que un dia la tempesta de neu es va acabar. Van anar a l’institut i van fer vida normal.

 En aquest llibre hi passen moltes històries relacionades amb escenes de la vida quotidiana. Al final de la gran nevada, en Greg i en Rowley van anar a fora a jugar amb la neu i va passar una camioneta amb uns nois a dins. Els nois van començar a perseguir-los. Com que hi havia la casa de la padrina del Greg al costat, es van amagar allí. Es van esperar unes hores i aquells ja van marxar. Van sortir de la casa de la seva padrina i van anar cap a la seva. El dia següent, van tornar al col·legi i a l’hora del pati es van trobar aquells nois. Els van agafar i els hi van fer menjar un tros de formatge que estava tota la primavera florint-se. Al primer que li va tocar va ser al Rowley, i se’l va menjar, però el Greg per escaquejar-se, va dir que era al·lèrgic als làctics.
Si voleu saber com continua, us recomano la seva lectura.

Aquest llibre el recomano a persones que els hi agrada l’aventura i les escenes de la vida quotidiana. M’ha agradat l’escena en què en Greg va tirar una pilota de bàsquet al cap d’un policia.