20150527

95. LA SANG DE L'OLIMP


Ens el recomana:
Martí Torres
2ESO
Aquest llibre és el cinquè i darrer de la saga “Els Herois de l’Olimp”; és, per tant, el desenllaç de la saga. En aquesta saga, s’expliquen les aventures de set semidéus grecs i romans (fills d’un déu i una mortal o d’una deessa i un mortal) que han d’evitar, a contrarellotge i amb molts entrebancs, que Gaia (deessa de la Terra) es desperti i destrueixi tot el món.
La saga està basada en la mitologia grega. Una profecia descriu que dos grups de semidéus (un grup de quatre fills de déus grecs, i un altre grup de tres fills de déus romans), i que són enemics i que van estar forçats a viure separats, ara s'han d'unir per aconseguir derrotar la deessa Gaia i als seus Gegants.
Els semidéus grecs, del Campament Mestís (campament grec) s’uneixen amb els semidéus romans, del Campament Júpiter (campament romà) i emprenen les seves aventures a bord de la nau Argo II per complir amb la profecia. Però també hauran d’evitar l’enfrontament entre els dos campaments.
En aquest llibre de la saga, els set semidéus segueixen el seu viatge a través de Grècia; han d’aturar la guerra entre el Campament Mestís i el Campament Júpiter, han d’impedir que Gaia desperti (Gaia necessita la sang de dos semidéus per despertar) i han de derrotar els gegants de Gaia en la batalla definitiva. A més, s’assabenten que la profecia diu que un d’ells ha de morir a la guerra contra Gaia, però que hi ha una poció sanadora que els podria ajudar, i els semidéus decideixen anar a buscar els ingredients necessaris per a la poció. Un a un, i amb diferents aventures trepidants, van aconseguint tots els ingredients de la poció. Després d’aconseguir tots els ingredients de la poció, en Leo explica al seus companys que ell serà el semidéu que la profecia diu que morirà en la lluita amb Gaia.
Finalment es lliura la gran batalla; a la batalla, l'Annabeth i en Percy no poden evitar que els caigui una mica de sang al terra, cosa que fa que Gaia es desperti; a més, comença la lluita entre el Campament Mestís i el Campament Júpiter.
Com acabarà la gran batalla? I la lluita entre els campaments? Morirà en Leo? Els servirà d’alguna cosa la poció?

Aquest llibre és molt intrigant, emocionant... Quan comences a llegir-lo, no pots parar de llegir; t’enganxa de tal manera que et creus que formes part de la colla dels semidéus.
Quan els set semidéus superen un entrebanc, en sorgeix un altre que et torna a posar dins el llibre. La intriga apareix a la primera pàgina i ja no desapareix.
Recomano llegir els quatre anteriors llibres, perquè sinó és fàcil perdre’s.
I si la saga t’agrada, sempre pots llegir-te la col·lecció de llibres de “Percy Jackson i els déus de l’Olimp”, una col·lecció de cinc llibres amb més històries d’en Percy i l’Annabeth, però que no cal haver-se llegit prèviament per seguir el fil de la saga.