20150527

94. PUC SOMIAR-TE



Ens el recomana:
Mariona Planes
1ESO

Es tracta de la tercera part de la trilogia del “Club dels incompresos”, una colla de joves madrilenys que estudien batxillerat en un institut. El llibre parla dels seus problemes i de les seves alegries.

En Raül i la Valèria són parella. Com totes les parelles han tingut els seus moments bons i els dolents; tot i això, s’estimen més que mai. Una altra noia del grup, la Maria, troba parella en una web de cites. La seva parella és la Paloma. Tot i que no està massa segura del que sent entrarà a formar part de la seva vida.

Dos amics de la colla, que s’havien barallat, l’Ester i en Bruno, tornen a estar molt units gràcies a l’esforç de l’Alba, que és la nòvia del Bruno. Finalment, també hi ha l’Elisabet, que pateix esquizofrènia, i que enveja la Valèria i el Raül, la qual cosa fa que es distanciï del  grup.

En el llibre es parla de les relacions sentimentals d’aquests nois i noies, i també dels problemes i tensions que han d’afrontar quan troben antigues parelles, de la incomprensió dels pares davant la realitat del seus fills o dels problemes amb els amics. En definitiva, un llibre que parla dels joves d’avui.


És un llibre que enganxa, que t’atrapa i que costa molt deixar. A més, es llegeix molt fàcilment i el llenguatge és molt planer i entenedor. Els problemes que exposa són semblants als que tenen molts joves avui: les relacions amb els pares, els amors i els desamors, l’amistat, el respecte a la diferència. El final és una mica trist, però no per això m’ha decebut. Al contrari, la vida és així, amb alegries i tristors.