20150512

89. EL MEU POBLE VIURÀ


Ens el recomana:
Judit Clos Galceran 
2 ESO


Aquest llibre va de la vida d’una nena anomenada Leila, la qual es queda sense casa seva a la ciutat de Haifa. Leila, la protagonista, va en un camp de refugiats i allí fa noves amistats. De primer no pot entendre el perquè no pot fer el mateix que feia al seu país. Leila quan té quinze anys se’n va a la “Fundació de Nacionalista Àrab” on li ensenyen a utilitzar una arma. Leila després de ser arrancada de casa seva i no tornar a Haifa vit-i-un anys després fa que no se n’enrecordi de molta cosa, només de l’escala de casa seva.

Leila en aquest llibre ens explica lo dura que és la guerra i la forma en que ella la viu, des del seu punt de vista. Tot i que la Leila depèn de com té algun pensament de violència després diu coses que ho justifiquen, finalment Leila explica que la guerra entre palestins i israelites es calma però no s’acaba del tot.

És un llibre que penso que és més recomanable que se’l llegeixin aquelles persones que els hi agrada llegir sobre la religió, lluites, política, i sobretot que li agradin les històries realistes, basades en fets reals. Depèn de com t’ho miris és un llibre amb mala conducta, perquè maten a innocents, però per altra banda és positiu perquè es defensen entre ells (país contra país).