20150113

70. DIARI DEL GREG. ATRAPAT EN FAMÍLIA


Ens el recomana:
Gorka Zamorano
1ESO


Aquest llibre tracta d’un nen anomenat Greg, que viu amb la seva família. En Greg té dos germans, en Rodrick i el Manny. El germà petit, el Manny, sempre li fa la vida impossible al Greg, fent que la seva mare el castigui sense diners. L’afició d’en Greg és jugar a la videoconsola, en un joc virtual. Va a un institut on la gent és molt estranya. El seu millor

Amic és el Rowley, un nen que no para de fer tonteries. Aquests dos nens sempre fan malifetes pel poble, i ho acaben pagant amb un càstig dur. Un dia van voler organitzar un concurs de tirs d’escopeta, però quan van penjar els cartells, va ploure i la pintura quedava molt malament, i quan ho van intentar treure, estava tot de color verd. Van començar a rascar els cartells, però era inútil. Van sentir una veu, i van fugir corrents cap a casa. El dia següent, van anar al institut, i es van trobar la policia per investigar qui havia deixat aquelles taques de color verd a la paret. El cap d’estudis va cridar la gent que sempre feia més enrenou. En Greg és va sentir segur, però el Rowley tenia tanta por, que va delatar-se a ell mateix i al Greg.

Els va caure un càstig molt dur i van netejar les parets de l’institut durant dos hores. Un dia hi va haver una forta tempesta de neu, on ningú podia sortir de casa, perquè la neu feia tres pams d’alçada. El col·legi es va suspendre, però això no era una bona notícia per el Greg, ja que el que menys li agradava era quedar-se en família. El dia següent, hi va haver una inundació al pis de baix de la casa del Greg. Al soterrani hi havia la habitació del Greg, això volia dir que havia de dormir amb el seu germà gran! El seu germà gran li feia la vida impossible al Greg, fins que un dia la tempesta de neu es va acabar, van anar al institut i van fer vida normal.

Aquest llibre el recomano a persones que els i agrada la aventura i escenes de la vida quotidiana. M’ha agradat l’escena en que en Greg va tirar una pilota de bàsquet al cap d’un policia. Li poso una nota de 9.