20140909

62. CAIGUDA LLIURE


Ens el recomana:
Martí Torres Marcén
2ESO


Aquest llibre és el tercer d’un total de sis de la sèrie Túnels. A l’inici de la sèrie, en Will i el seu pare adoptiu, el Dr. Burrows, descobreixen que, sota terra de la ciutat de Londres, existeixen, des de fa segles, túnels i portes que no apareixen en cap mapa; a en Will i el seu pare adoptiu se’ls desperta la curiositat de saber on porten aquests túnels.

Un dia, el Dr. Burrows, després de descobrir unes persones molt rares, desapareix misteriosament dins d’aquest món misteriós de sota terra. En Will decideix anar a buscar al seu pare adoptiu, acompanyat del seu únic i inseparable amic Chester. I es troben amb un món paral·lel al seu, una comunitat subterrània governada per estranys, perillosos i despietats personatges: els estigis.

Els esdeveniments de la sèrie, doncs, transcorren entre aquests dos mons.

En aquest tercer llibre de la sèrie, en Will segueix buscant el seu pare adoptiu. Són molts els obstacles i perills que es van trobant i que van superant. A més, sorgeix un nou objectiu: eliminar els flascons que contenen el virus Domini, un virus creat pels estigis per matar gran part dels humans de la superfície de la Terra.

A banda, d’aquest virus, els estigis tenen una altra “arma” per eliminar els humans de la superfície de la Terra: la Llum Fosca. Sotmetent un humà a aquest tractament, fa que aquest digui la veritat i que després estigui a les ordres dels estigis. Tot plegat, els porta a descobrir un lloc espectacular al centre de la Terra: un món anomenat "Jardí del segon Sol", amb el seu propi sol, muntanyes, oceans, i amb els animals extingits des de fa molt temps a la superfície.

És un llibre força llarg de llegir, però com que en cada moment hi ha misteri sempre vols llegir una mica més abans d’aturar-te, per saber com es resolt el misteri.

Tot i que és molt irreal, té petits detalls relacionats amb la vida real: les malalties dels habitants de la superfície, que es parla que hi ha un món perdut, problemes quotidians...

Quan t'has llegit un llibre, vols passar a l'altre, i per això no m'estranya que sigui la saga juvenil més llegida a tot el món. Abans de llegir-se aquest llibre, és recomanable llegir-se els dos llibres anteriors. Li poso un 9.