20140314

60. LA CASA D'HADES. ELS HEROIS DE L'OLIMP, 4

Ens el recomana:
Martí Torres Marcén
1ESO C.


Aquest llibre és el quart dels cinc de la saga “Els herois de l’Olimp”. En aquesta saga es relaten les aventures de vuit semidéus grecs i romans (fills d’un déu i una mortal o d’una deessa i un mortal), que han d’evitar, a contrarellotge i amb molts entrebancs, que Gea (deessa de la Terra) es desperti i destrueixi tot el món (queda molt poc temps; Gea ja ha fixat una data per assumir tot el poder: l’1 d’agost). Per això, hauran de trobar i tancar les Portes de la Mort, les que separen el món real i l’inframón (indret on van a parar les ànimes de les persones que moren, a un país situat sota terra: l’infern)

El llibre anterior acaba amb la caiguda de Percy i Annabeth (dos dels set semidéus) a l’inframón. Els altres sis semidéus han de prendre decisions difícils per afrontar els dos reptes que tenen.

Un dels reptes és tornar a casa amb l’estàtua anomenada Atena Pàrtenos, que ha d’evitar l’enfrontament entre el campament Júpiter (campament romà) i el campament Mestís (campament grec); però no tenen gaire temps; d’aquí a un mes, els romans marxaran cap al Campament Mestís per atacar-lo.

L’altre dels reptes és anar fins a la Casa d’Hades (la sortida de l’inframón), obrir les Portes de la Mort, rescatar amb vida a Percy i Annabeth, i tancar i segellar les Portes de la Mort per evitar que els gegants de Gea pugin al món real. No poden perdre temps si no volen trobar morts a Percy i Annabeth, i no poder complir, aleshores, la missió dels set semidéus.
Aquest llibre, igual que els tres anteriors, et genera una intriga permanent. I, quan acabes de llegir-lo, i ja tens neguit de saber què succeeix al darrer llibre, el del desenllaç. I el problema és que aquest darrer encara tardarà uns mesos a publicar-se en català, ja que fins al 7 d’octubre de 2014 no es publicarà en anglès, i encara caldrà esperar la seva traducció al català.

Abans de llegir-se aquest llibre, és recomanable llegir-se els tres llibres anteriors. M'ha agradat molt. Li poso un 10.