20131125

58. LA MARCA D'ATENA

Ens el recomana:
Martí Torres Marcén
1ESO


En aquesta saga, s’expliquen les aventures de set semidéus grecs i romans (fills d’un déu i una mortal o d’una deessa i un mortal) que han d’evitar, a contrarellotge i amb molts entrebancs, que Gea (deessa de la Terra) es desperti i destrueixi tot el món.
En aquest tercer llibre, finalment s’apleguen els set semidéus per complir la seva missió, havent iniciat, però, l’enfrontament entre el campament Júpiter (campament romà) i el campament Mestís (campament grec).
Després d’haver de fer front a una avaria de la seva nau Argo II, demanen ajuda al déu Dionís per matar als gegants de Gea que els impedien complir la seva missió. Per obtenir aquesta ajuda, però, li han d’oferir un tribut, el qual poden oferir-li després de diferents i trepidants aventures.
L’Annabeth, mentre els seus companys derroten, amb l’ajuda de Dionís, als dos gegants de Gea, aconsegueix complir una missió que li havia encomanat la seva mare (recuperar una estàtua que li permetria recuperar la pau entre els dos campaments). Quan es retroben de nou els set semidéus, en Percy i l’Annabeth cauen a l’inframón. Els seus companys, per rescatar-los, hauran d’anar a l’altra banda de l’inframón, però això ja forma part del següent llibre.

Aquest llibre és molt intrigant, emocionant... Quan comences a llegir-lo, no pots parar de llegir; t’enganxa de tal manera que et creus que formes part de la colla dels semidéus.

Quan els set semidéus superen un entrebanc, en sorgeix un altre que et torna a posar dins el llibre. La intriga apareix a la primera pàgina i ja no desapareix, ni tan sols al final del llibre. Acabes de llegir-lo, i ja tens l’intriga de saber què succeeix al següent llibre. I el problema és que encara tardarà uns mesos a publicar-se, el 13 de febrer de 2014 (de moment, només està disponible en anglès). Abans de llegir-se aquest llibre, és recomanable llegir-se els dos llibres anteriors. Li posaria un 10.