20130619

52. TRETZE RAONS



Ens el recomana:
Joel Boronat

2ESO-A           

En Clay Jensen, un dia arriba a casa i es troba una capsa, l’obre i es troba 7 cassets. Agafa la primera cara del casset que té el nombre “1”, l’introdueix al radiocasset i escolta atentament... De repent, sent una veu femenina, i se n’adona que és la Hannah Baker, la noia que just feia dues setmanes s’havia suïcidat.
Va escoltant i se n’adona que aquestes cintes formen part d’un joc: primer ell les escolta, i quan acabi les ha de passar a la persona que estigui escrita després d’ell en una llista que hi ha a la capsa. La Hannah diu que en aquestes cintes parla sobre les tretze raons per les qual s’ha suïcidat, i cada raó és una persona. I ell n’és una d’elles...
               



Recomano aquest llibre a tothom, és igual els seus gustos literaris. Tot i que és més recomanable a adolescents. Crec que és un dels millors llibres que s’han escrit mai. Cada lletra, cada paraula, cada pàgina, cada capítol és sorprenent; la història que ens relata t’entrarà al cor i a la ment com mai res ho haurà fet abans. És un llibre que t’ajuda a interactuar correctament i a entendre com reaccionarà la gent segons el que facis tu. El tema que tracta aquest llibre és un tema molt habitual diàriament, la crueltat i els falsos rumors que s’apliquen a gent innocent. És un llibre que ens ensenya que res del que fem o deixem de fer és indiferent; tot importa.

M'ha agradat moltíssim, i li poso un 10.