20130607

45.RAQUEL



Ens el recomana:
Aida Gabernet Grañó
2ESO E


La Raquel ens explica dia a dia els seus pensament mitjançant un diari. Es separa de la Montse, perquè el càncer la guanya.
Coneix a l’Oriana una futura amiga, que té més problemes dels que es pensa la Raquel.
Surt amb l’Oriol el seu primer “novii” hi amb el que viurà grans moments.

El seu germà participa en un concurs de música clàssica que ens farà queda al·lucinats perquè no es el que nosaltres ens pensem. Problemes amb els pares.

El tema de la novel·la és l’amor, l’amistat, la salud (la malaltia de la Montse) i la relació familiar (la Raquel amb els seus pares)

Una descripció d'un paisatge, d'un objecte o d'un ambient: «La meva mare té trenta-nou anys, però se la veu més gran encara. Ofici: mestressa de casa. Ha de ser insuportable, penso jo, però ella no es pot queixar, perquè s’ho ha triat ella soleta. Vesteix horrible, coses d’llepadetes. S’ha deixat anar moltíssim, perquè fa molta panxa i té uns pits enormes i a més esta arrugada. És... una dona com totes: covarda, poruca, reaccionària, presumida però a la seva manera».


Valors i sentiments:
1.- Amor ­­­-> Quan parla sobre les cites amb l’Oriol
2.- Amistat -> Quan ens explica la relació amb la Montse i tot el que sent per ella.
3.- Constància -> Quan ens diu tot el que li costa estudiar i tot el que vol fer per treure millors notes i ho acaba conseguint.

Valoració del llibre: m'ha agradat molt. La nota que li poso és un 8,5.