20120215

20. LA DECISIÓ DE L'EMMA

Ens el recomana:
Laura Carabassa -1E
L’Emma és una nena de dotze o tretze anys, d’allò més normal: li agrada escriure, llegir, anar amb bicicleta... Va a l’escola amb els seus amics, molt contenta. Un dia, a l’escola hi arriba una nena nova, l’Eva. L’arribada de l’Eva, d’entrada no va afectar gaire, es comportava bé, es mostrava simpàtica amb tothom, feia els deures...
L’Eva es va anar incorporant a l’aula i va fer alguns amics, que més endavant van ser els seus socis. Van començar fent algunes bromes a nens o nenes de la classe sense massa importància. Després van fer algunes altres brometes, però aquestes ja una mica més pesades.

L’Emma i la seva colla van començar a observar l’Eva perquè en algunes d’aquestes bromes els havia tocat el rebre a ells. Van quedar a la biblioteca de casa de l’Emma i van parlar del tema, van arribar a la conclusió que havien de trobar-s'hi. L’Eva no ho va voler entendre. Van intentar explicar-ho a la professora i als pares, però l’Eva i els del seu grup continuaven fent-ne de les seves i atemorint i humiliant els companys de curs. Llavors decideixen de posar-li paranys.

Aquest llibre d'Elisabeth Zöller és bastant recomanable perquè et fa veure que les coses no s’arreglen insultant i tornant els cops, sinó que parlant la gent s’entén.